Barion Pixel SSL - A megbízhatóság jele | Reklámeszköz.hu

SSL - A megbízhatóság jele

2015. február 26.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Az üzleti életben is egyre gyakrabban küldünk az interneten érzékeny információkat. Rendeléseket adunk le vagy akár online fizetünk. Az elmúlt években ez a trend a reklámprodukcióknál is jó megfigyelhető volt.

Amíg 2010 előtt a telefonos-faxos megrendelések domináltak, úgy az azóta eltelt 4 évben több mint 50%-al nőtt az interneten beérkező megrendelések aránya. Ezzel együtt nőtt az online fizetések mértéke is. Emiatt elkerülhetetlenné vált a webshopunk biztonságossá tétele. Így a reklámprodukciós webshopok között elsőként a Reklámeszköz.hu-nál került bevezetésre az SSL tanúsítvány.

Február elsejétől már élesben üzemel az SSL, azaz a Secure Sockets Layer technológia a Reklámeszköz.hu webshopban. Ez a technológia biztosítja az adatok titkosítását a webböngésző és a webszerver között. Így most már a szokványos http:// előtag helyett https:// látható a böngésző címsorában, valamint böngészőtől függően zöld vagy szürke lakat ikon tájékoztatja a látogatót arról, hogy biztonságos webhelyen tartózkodik.

A rendszert a Netscape Communications fejlesztette ki a webes kommunikáció autentikációja és titkosítása céljából. Ma már széles körben alkalmazzák ezt a rendszert a felhasználói jelszavas bejelentkezéseknél vagy a fizetési tranzakcióknál. A középkorú felhasználók még jól emlékezhetnek erre az ikonikus vállalatra, mely a kilencvenes évek közepén megalkotta az első modern böngészőt, a Netscape Navigator-t. Később ez a szoftver lett az alapja a népszerű Firefox böngészőnek amit a Mozilla alapítvány gondoz.