Kosár

A kosár üres.

0 Termék 0 Ft
0 Ft

Hírlevél

Évente néhány levél!

Kapcsolat

 
Truemaker Kft.
 
Budapest 
Reitter Ferenc utca 42.
H-1135
 
 
Nyitvatartás, árukiadás:
Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:00
Szombat - Vasárnap: zárva
 
 
 
 

Kiadvány, prospektus, brosúra tervezés

Üzleti találkozókon, szakmai konferenciákon elengedhetetlen az igényes és lényegretörő megjelenés, melyet jócskán megtámogathat egy-egy kiváló minőségű, könnyen átlátható és beszédes prospektus, tájékoztató füzet vagy brosúra.
 

Leírás

Mutassa be vállalkozását saját, cége arculatát idéző kiadványaival, hogy leendő- és meglévő partnerei teljesebb képet kaphassanak cége tevékenységéről, szemléletéről. Szakmai megjelenését követően pedig továbbítsa partnerei felé bemutatkozó anyagát digitális formában is!
 
Folyamat
 
Egyeztetés
A tervezés megkezdése előtt egyeztetés szükséges, ahol megismerjük az esetleg már kialakult igényeket, melyre a grafikus verzió(ka)t építhet. Amennyiben vannak szimpatikus motívumok, színvilág vagy elkészült céges arculat, ami a grafikusnak támpontot jelenthet, azokat már az egyeztetés alatt célszerű megismernünk a pontos ajánlat elkészítéséhez.
 
Célszerű már az egyeztetés alatt eldönteni a kiadvány várható vagy maximált terjedelmét, és nem teljes mértékben a tartalomtól vagy a grafikus terveitől függővé tenni. A grafikus ugyanazt a tartalmat meg tudja jeleníteni 10 vagy 12 oldal belíven is, más tördelési módszert alkalmazva.
 
Az anyagok leadása
A kiadványok tervezéséhez a következő jellemzően a következő elemek leadására van szükség:
 
  • Szövegezés - Szöveges anyagokat Word fájlban (.doc) kell biztosítani, már a leadás előtt korrektúrázva, azaz megfelelő helyesírásra odafigyelve. A szövegek mennyiségét is célszerű az első leadásnál fixálni, ugyanis az időközben megnövekedett szövegmennyiség gyakran a kiadvány teljes áttervezéséhez vezethet!
  • Logók - A logókra minden nyomdai kivitelezés esetében vektorgrafikus formátumban van szükségünk (.ai vagy .eps, esetleg .pdf)
  • Képi anyagok (fotók) - A kiadványban szereplő fotókat a lehető legnagyobb méretben kell biztosítani képfileokban (nem word vagy egyéb dokumentumba illesztve!)
  • Egyéb illusztrációk - Diagrammok, piktogrammok vagy egyéb képes megjelenéseket szintén nagy felbontású képi anyagban, esetleg vektorgrafikus formátumban kell biztosítani.
 
Anyagátadás
Minden jóváhagyott kiadvány grafikáját a nyomdatechnológia elvárásainak megfelelően (kifutóval, színterhelő csíkkal, pozicionálókkal) nyomdakészre szerkesztünk, és digitális formátumban adjuk át (.pdf)
Amennyiben a kivitelező nyomda az anyagleadással kapcsolatosan speciális elvárásokat fogalmaz meg, azokat lehetőségeinkhez mérten biztosítjuk.
 
Átfutás
Kiadvány terjedelmétől és a rendelkezésre álló anyagoktól függően tapasztalataink szerint minimum 5 munkanapos átfutással érdemes kalkulálni. Sürgősségi felár felszámítására fenntartjuk a jogot.

Árlista

Minden kiadvány tervezéséhez egyedi ajánlatot készítünk az adott munka nagyságától függően, így az alább feltüntetett alapdíjak csak hozzávetőleges költségeket mutatják be. Az alábbi árak tájékoztató jellegűek!

A pontos igények megfogalmazása és az anyagok elküldését követően grafikusunk személyre szabott ajánlatot küld a munkáról!

Kiadványtervezés alapárak
 Borítótervezés
Borító (külső oldalak 2 db) tervezése egyeztetett igények alapján
1 verzióban / 1 korrektúrakörrel
20 000 Ft + áfa
 Belív tervezése
Borító belső + belívek tervezése egyeztetett igények alapján
1 verzióban / 1 korrektúrakörrel
3 500 Ft + áfa / oldal
Például: 4+36 oldalas kiadvány grafikai tervezésének alapára
borítótervezéssel, belső oldalak tervezésével, tördelésével:
20 000 + (2+36) x 3 500 = 153 000 Ft + áfa
Kiegészítő szolgáltatások
 Szövegtördelés és  tipográfia felár
Szerkeszthető dokumentumban (.doc fájl) leadott, oldalanként 1000 karaktert meghaladó mennyiségű szöveg elhelyezése és kreatív tervezése.
6 000 Ft + áfa / oldal
 Plusz verziókör (Borító)
A szolgáltatásban foglalt verziókon felüli verziók felára.
15 000 Ft + áfa
 Plusz verziókör (Belív)
A szolgáltatásban foglalt verziókon felüli verziók felára.
3 500 Ft + áfa
 Plusz korrektúrakör
A szolgáltatás által tartalmazott 2 korrektúrakörön felüli körök felára.
3 000 Ft + áfa
 Logo vektorizálás
Az előállított vektoros formátumú (ai, eps, pdf) logó átadásra kerül.
10 000 Ft – 20 000 + áfa, bonyolultságtól függően
 Jogtiszta fotó  beszerzése, retusálása
Fotóügynökségtől jogtiszta kép vásárlásra. A szolgáltatás a fotó keresését, feldolgozását és nyomdai előkészítését is tartalmazza.
A szolgáltatásban az első fotó megvásárlása van benne.
8 000 Ft + áfa
 További jogtiszta fotók  beszerzése, retusálása
Egyazon témában több fotó beszerzése esetén
a második fotótól fizetendő darabár.
3 000 Ft + áfa / db
 Fotó retusálás
Ügyfélfotó méret-, szín igazítása, nyomdai előkészítése
6 000 Ft + áfától

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés kiadványtervezéshez

Kérjük töltse ki a kérdőívet, hogy pontos, minden részletre kiterjedő ajánlatot tudjunk adni!

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
1 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Pl.: 1+3 esetén 4-et.

Fogalomtár

A grafikai tervezés minden esetben egy teljesen egyénre szabott szolgáltatás, ezért a gyakorlatban nincs két ugyanolyan megbízás. Még akkor sem, ha esetleg ugyanazt a típusú feladatot kell végrehajtani, a megoldáshoz vezető út bizonyosan különbözni fog az előzőtől.
 
Ezért nagyon fontos Megrendelői és Grafikai szempontból is a munka megkezdése előtt a lehető legpontosabban körülírni a feladatot.
 
Néhány fogalom, mely segít eligazodni
 
Verzió / verziókör
Az igények egyeztetését követően készült teljesen egyedi grafika. Több verziókört tartalmazó csomagok esetében a verziók között stílusban jól elkülöníthető verziók készülnek, így kiválasztható az a stílusirány, amely alapján a grafikus a további tervezést végzi. Verziók között átfedések lehetnek (pl kapott arculati kézikönyv kötelező kommunikációs elemei miatt)
 
Korrektúrakör
A grafikus által készített látványterv kiküldése, melyen apróbb módosítások elvégzése még kérhető. A korrektúraköröknél érdemes az Ügyfélnek jól átgondolnia, milyen módosításokat kér, mert az ingyenes korrektúrakörökben több módosítás kérhető (kivéve a teljesen új grafika megtervezése), azonban az ingyenes korrektúrakörök utáni módosítási igények korrektúrakörönként már számlázásra kerülnek. Ezt abból a célból határoztuk meg így, hogy az Ügyfél érdekelt legyen gyors és alapos kommunikációval segíteni a munkánkat és ne legyenek véget nem érő egyeztetések.
  • A grafikát maximum 30%-ban érintő áttervezés. Az ennél nagyobb mértékű módosítás már verziókörnek minősül.
 
Mutáció
Elsősorban méretbeli vagy minimális tartalmi változást jelentő korrektúrakör. Például névjegyek esetében használatos kifejezés, ahol név vagy nyelvi mutációk készülnek, méretmutációt jelenthet egy A4 szórólap felnagyítása nagyobb plakátméretre (tartalmi változás nélkül)
 
Jogtiszta fotó
Az interneten megvásárolható nagyméretű, profi megvilágításban és környezetben fotózott nagyméretű képek. Nem egyenértékű az ingyenes formában elérhető képkeresőben megjelenő képekkel, hiszen azok nyomdai felhasználásra gyakran használhatatlanok (nem elég éles, rossz fényviszonyokban készült, apró méretű). A képkeresőben szerzői jog által védett tartalom is megjelenik (más cégek weboldalon kommunikált és általuk már megvásárolt, tömörített fotók) Minden grafikához ezért egyedi fotók készítését, illetve megvásárlását javasoljuk! A megvásárolt fotó(ka)t eredeti méretében is átadjuk további felhasználásra.
 
Retusálás, színigazítás
A kapott vagy megvásárolt fényképek színtónusainak finomítása, hogy illeszkedjen a grafika hangulatába. A fotón lévő elemek esetleges körbevágása, méretre igazítása. A retusálás nem egyenlő a fotó teljes átalakításával!
 
Nyomdai előkészítés
A megrendelésre kerülő reklámanyagok megfelelő elkészítése a technológiai sajátosságokat figyelembe véve (kifutó, direkt szín beállítás, színprofil mentés, stancforma igazítás… stb) Nem tartalmaz kreatív tervezést.
 
Szerkeszthető verzió
A grafikusaink által készített tervek minden esetben a Reklámeszköz.hu szellemi tulajdonát képezik. A szerkeszthető állományok használati és módosítási jogát ezért csak felár ellenében bocsátjuk ügyfeleink rendelkezésére.
 
Brief (skicc)
A grafikus munkáját segítő, az igényeket összegző dokumentum, melyet a megrendelés pillanatában kell eljuttatni hozzánk. Az utólag felmerülő igények vagy információ nem csak a tervezés átfutási idejét hosszabbítja meg, de adott esetben a szerkesztési költségeket is megemeli, hiszen ezesetben a tervezés egyértelműen több korrektúrakörrel jár.