Kosár

A kosár üres.

0 Termék 0 Ft
0 Ft

Hírlevél

Évente néhány levél!

Kapcsolat

 
Truemaker Kft.
 
Budapest 
Reitter Ferenc utca 42.
H-1135
 
 
Nyitvatartás, árukiadás:
Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:00
Szombat - Vasárnap: zárva
 
 
 
 

Könyvtervezés, borító, belívterv, tipográfia

A könyvtervezés egy grafikus munkásságának csúcsa. Összhangot kell teremtenie a szerző, a mű és az olvasói igények közt. Ma már lehetőség van kis példányszámú, akár egyedi könyvek elkészítésére is, melynek bonyolításában kiadói hátteret tudunk biztosítani.
 

Leírás

Folyamat
 
  1. Kéziratot .doc formátumban kell biztosítani.
  2. Korrektúrázás költségeinek meghatározása karakterszám alapján történik

  3. Tördelés: a könyv belív oldalakra esztétikus szövegelhelyezés árazása szintén karakterszám alapján történik.
  4. Borító és Belívtervezés: A könyv vizuális megjelenéséhez szükséges kreatív folyamat.
  5. Kiadatás menete (ISBN kód igénylése, köteles példány eljuttatása a Széchenyi könyvtárba stb.) általában az utolsó lépés, amiben a kiadók nyújtanak segítséget.

Árlista

Minden könyvtervezés egyedi árkalkulációt igényel, mely az igények és mű megismerését követően személyre szabva kalkulálunk. Az alábbi árak tájékoztató jellegűek.

Könyvtervezés alapárak
 Borítótervezés
A könyv külső borítóinak megtervezése (Front + gerinc + hátoldal)
2 verzió / 1 korrektúrakör
Alapár: 50 000 Ft + áfa
További verziókör: 25 000 Ft + áfa
További korrektúrakör: 5 000 Ft + áfa
 Védőborító  tervezés 1.
A borító grafikájának méretre igazítása (mutációja)
1 verzió / 1 korrektúrakör
Alapár: 7 000 Ft + áfa
 Védőborító  tervezés 2.
Eltérő a borítótól, új tervezés
1 verzió / 1 korrektúrakör
Alapár: 15 000 Ft + áfa
 Belívtervezés
Címnegyed, Kenyérszöveg, Fejezet kezdőoldalak, fejléc+lábléc, oldalszám elhelyezésének kreatív terve – 1 verzió / 1 korrektúrakör
Alapár: 30 000 Ft + áfa
További verziókör: 15 000 Ft + áfa
További korrektúrakör: 5 000 Ft + áfa
 Tördelés Kérjen ajánlatot
 Korrektúra Kérjen ajánlatot
 Csomagár Több szolgáltatás megrendelése esetén kedvezményes csomagárat biztosítunk!
Kiegészítő szolgáltatások
 Reklámanyag  tervezés Kérje ajánlatunkat!

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés könyvtervezéshez

Kérjük töltse ki a kérdőívet, hogy pontos, minden részletre kiterjedő ajánlatot tudjunk adni!

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
8 + 2 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Pl.: 1+3 esetén 4-et.

Fogalomtár

A grafikai tervezés minden esetben egy teljesen egyénre szabott szolgáltatás, ezért a gyakorlatban nincs két ugyanolyan megbízás. Még akkor sem, ha esetleg ugyanazt a típusú feladatot kell végrehajtani, a megoldáshoz vezető út bizonyosan különbözni fog az előzőtől.
 
Ezért nagyon fontos Megrendelői és Grafikai szempontból is a munka megkezdése előtt a lehető legpontosabban körülírni a feladatot.
 
Néhány fogalom, mely segít eligazodni
 
Verzió / verziókör
Az igények egyeztetését követően készült teljesen egyedi grafika. Több verziókört tartalmazó csomagok esetében a verziók között stílusban jól elkülöníthető verziók készülnek, így kiválasztható az a stílusirány, amely alapján a grafikus a további tervezést végzi. Verziók között átfedések lehetnek (pl kapott arculati kézikönyv kötelező kommunikációs elemei miatt)
 
Korrektúrakör
A grafikus által készített látványterv kiküldése, melyen apróbb módosítások elvégzése még kérhető. A korrektúraköröknél érdemes az Ügyfélnek jól átgondolnia, milyen módosításokat kér, mert az ingyenes korrektúrakörökben több módosítás kérhető (kivéve a teljesen új grafika megtervezése), azonban az ingyenes korrektúrakörök utáni módosítási igények korrektúrakörönként már számlázásra kerülnek. Ezt abból a célból határoztuk meg így, hogy az Ügyfél érdekelt legyen gyors és alapos kommunikációval segíteni a munkánkat és ne legyenek véget nem érő egyeztetések.
  • A grafikát maximum 30%-ban érintő áttervezés. Az ennél nagyobb mértékű módosítás már verziókörnek minősül.
 
Mutáció
Elsősorban méretbeli vagy minimális tartalmi változást jelentő korrektúrakör. Például névjegyek esetében használatos kifejezés, ahol név vagy nyelvi mutációk készülnek, méretmutációt jelenthet egy A4 szórólap felnagyítása nagyobb plakátméretre (tartalmi változás nélkül)
 
Jogtiszta fotó
Az interneten megvásárolható nagyméretű, profi megvilágításban és környezetben fotózott nagyméretű képek. Nem egyenértékű az ingyenes formában elérhető képkeresőben megjelenő képekkel, hiszen azok nyomdai felhasználásra gyakran használhatatlanok (nem elég éles, rossz fényviszonyokban készült, apró méretű). A képkeresőben szerzői jog által védett tartalom is megjelenik (más cégek weboldalon kommunikált és általuk már megvásárolt, tömörített fotók) Minden grafikához ezért egyedi fotók készítését, illetve megvásárlását javasoljuk! A megvásárolt fotó(ka)t eredeti méretében is átadjuk további felhasználásra.
 
Retusálás, színigazítás
A kapott vagy megvásárolt fényképek színtónusainak finomítása, hogy illeszkedjen a grafika hangulatába. A fotón lévő elemek esetleges körbevágása, méretre igazítása. A retusálás nem egyenlő a fotó teljes átalakításával!
 
Nyomdai előkészítés
A megrendelésre kerülő reklámanyagok megfelelő elkészítése a technológiai sajátosságokat figyelembe véve (kifutó, direkt szín beállítás, színprofil mentés, stancforma igazítás… stb) Nem tartalmaz kreatív tervezést.
 
Szerkeszthető verzió
A grafikusaink által készített tervek minden esetben a Reklámeszköz.hu szellemi tulajdonát képezik. A szerkeszthető állományok használati és módosítási jogát ezért csak felár ellenében bocsátjuk ügyfeleink rendelkezésére.
 
Brief (skicc)
A grafikus munkáját segítő, az igényeket összegző dokumentum, melyet a megrendelés pillanatában kell eljuttatni hozzánk. Az utólag felmerülő igények vagy információ nem csak a tervezés átfutási idejét hosszabbítja meg, de adott esetben a szerkesztési költségeket is megemeli, hiszen ezesetben a tervezés egyértelműen több korrektúrakörrel jár.