Kosár

A kosár üres.

0 Termék 0 Ft
0 Ft

Hírlevél

Évente néhány levél!

Kapcsolat

 
Truemaker Kft.
 
Budapest 
Reitter Ferenc utca 42.
H-1135
 
 
Nyitvatartás, árukiadás:
Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:00
Szombat - Vasárnap: zárva
 
 
 

nyomda

2016. 12. 14.

Csúcsnyomtatóval bővült a nyomdánk

A 160 centiméter széles, úgynevezett eco szolvens printer érkezésével mérföldkőhöz érkezett a cégünk: immár a tekercses kültéri alapanyagok nyomtatását helyben, rekord gyorsasággal tudjuk elkészíteni. A részletekről Szegedi Bernadett, ügyvezető és Tóth István, nyomdászunk számolt be.
 

Miben kiemelkedő? Miben tud többet, szebbet ez a gép?
 

  • Tóth István: Elég sok körülményt figyelembe vettünk az új gép beszerzésénél. Fontos szempont volt, hogy olyan kültéri gépet vegyünk, ami erősen megközelíti a beltéri Canon gépek nyomtatási minőségét, valamint színspektrumát. További szempont volt az is, hogy a Canon gépeink gyorsaságát is hozza, ebben a jobb minőségben. Azt is megfontoltuk, hogy ha már belevágunk a kültéri gépvásárlásba, a kültéri gépek technológiájának csúcsát vegyük. Jó sok bemutató után döntöttünk a Mimaki mellett. A tesztelések után bizton állíthatom, hogy ezek a szempontok még a vártnál is jobban teljesülnek. Az eddigi beltéri Canon gépekkel gyorsan előállított, jó minőségű nyomatainkkal felveszi a versenyt, sőt!
  • Szegedi Bernadett: Eddig csak alvállalkozókon keresztül nyomtattunk kültéri fóliákat. Most, hogy a saját szemünkkel látjuk ennek a folyamatát, jobban képbe kerültünk szakmailag is. Számomra meglepő volt, hogy milyen nagy minőségi különbségek vannak az alapanyagok között, a beszerzésnél igyekeztünk a legjobb minőségű, márkás anyagokhoz hozzájutni. A Reklámeszköznél a legjobb Mimakihoz gyártott festéket használjuk, amely a nyomatképet pozitívan befolyásolja. Érdekes volt számomra azt is megtapasztalni, hogy egy kültéri nyomatnak mennyivel több száradási időre van szüksége, mint egy beltérinek, mondjuk mint a vízbázisú technológiával készülő roll-upnak. 

Lassan két hónapja üzembe állították a gépet. Milyen tapasztalatokat szereztetek a használata során?
 
  • Tóth István: Abszolút versenyképesek vagyunk vele minőségben, gyorsaságban, precizitásban, egyértelműen nőtt a házon belül elkészíthető munkák száma. Szeretném hozzátenni, hogy ez a gép egy Print and Cut típus, tehát a kinyomott kültéri fóliáknak képes az úgynevezett formariccelésére, akár plusz fólialaminálással is. Ez szakmai nyelven azt jelenti, hogy formára vágott, védőlaminálással ellátott kültéri dekorációkra is lehetőség van 160 cm szélességig.

A beltéri mellett debütáló kültéri nyomtató révén most Magyarország egyik legkorszerűbb nyomtató parkja a Reklámeszközé, nem?
 
  • Szegedi Bernadett: Tény, hogy a magyarországi display piacon kevés olyan cég van, ahol házon belül képesek mindennek megfelelni: szerkezet import, nyomtatás, összeszerelés. A legtöbb helyen nincs árukészlet, és csak eseti megrendelések esetén szerveznek beszerzést, ráadásul gyakran alvállalkozók során keresztül, ami nem csak lassítja az átfutást, de nagyobb hibaszázalékot is eredményez. Vannak olyan cégek is, akik egyetlen nyomdatechnológia mellett kötelezik el magukat, így viszont nem tudnak olyan széles szolgáltatási palettát biztosítani. Mi most ezen változtattunk: a 4 db beltéri, vízbázisú Canon gép mellé (melyek gyorsasága egyedülálló a piacon) Mimaki gépünkkel a kültéri anyagok gyártása került fókuszba. Ezzel a piac új, izgalmas szegmensét, a kültéri dekorációt szolgáljuk ki.

    Összegezve, büszkék vagyunk arra, hogy nem csak a display szerkezetekből tartunk tetemes árukészletet, de a nyomdai alapanyagok, festékek, nyomtatófejekből is mindig van pluszban: gyakorlatilag a gyártásokat komolyabb fennakadások nélkül tudjuk végezni. Aki minket választ, erről az első kézből meg tud bizonyosodni!

     

Bejegyezte: Molnár Bálint

2016. 05. 30.

Újrahasznosítjuk a festékkazettákat

Bár maga a nyomdaipar nem mindenben harmonizál a környezettel, a Reklámeszköz csapatára mindig is jellemző volt a környezettudatos gondolkodás. Éppen ezért kezdettől fogva figyelünk arra hogy a Reitter Ferenc utcai raktárban összegyűlő hulladék ne a szemétdombon végezze. Éppen ezért elsősorban olyan beszállítóktól vásároltunk, ahol a kiürült kazettákat vissza is veszik. Sajnos az üzleti kapcsolat megszünte után a festékkazetták egyre csak halmozódtak. A probléma megoldásra várt eddig…
 
 
Ennek a jegyében indult a nyomdai részlegnél a májusi nagytakarítás, ahol a kiürült festékkazetták már olyan méretű halmot alkottak, amelyet megkerülni is sportteljesítményt volt. A mintegy 50 kilogramm festékkazetta ugyan nem számít veszélyes hulladéknak, de mégis jobbnak láttuk megfelelő megsemmisítő helyre, az Eurojet-hez eljuttatni azt. Érdekesség egyébként, hogy végül ahhoz a céghez kerültek vissza kilónként 590 forintért az üres festékkazetták, amelyik korábban az angyalföldi bázisunk helyén üzemelt, és akikhez mind a mai napig kiváló kapcsolat fűz minket.
 
A legutóbbi zöld akciónk is emlékezetesre sikerült. Tavaly ősszel a raktárban talált, használaton kívüli reklámeszközöket vittük el a közeli alumínium hulladékudvarba. A gyári hibás illetve visszahozott roll-up-ok, bannerek, tartóállványok súlya akkor elérte majdnem a két mázsát!
Bejegyezte: Molnár Bálint

2015. 07. 22.

Új Canon nyomtatót állítottunk üzembe

Jól vizsgázott a Reklámeszköz.hu legújabb nyomdagépe. A Canon IPF 9400 S nyomtatót azért szereztük be tavasszal, hogy még gördülékenyebbé tegyük a nyomda gyártósorának munkáját. Nos, ez sikerült, hiszen a beszerzést követően a Groupama biztosító több száz négyzetméteres megrendelését ennek a japán eszköznek a segítségével teljesítettük.
 
A Canon iPF 9400 S ma az egyik legkorszerűbb vízbázisú nyomdagépnek számít a piacon, ami nem csoda, hiszen kiváló minőségű nyomatok gyártására tervezték. 250 GB méretű merevlemeze révén hatékonyabb a korábbi modellekhez képest. Az A0 méretű nyomatok elkészítéséhez például 1 percnél alig több időre van csupán szüksége, ráadásul a festéktartály nyomtatás közben is cserélhető, vagyis egy másodpercnyi idő sem veszik el a munkából.
 
 „Egy 8 órás munkanapon 40-60 négyzetméter, 2400 dpi felbontású anyagot vagyunk képesek kinyomtatni" – érzékeltette mindezt Tóth István a Reklámeszköz.hu nyomdásza, aki hozzátette,  ez körülbelül 20-30 nagyméretű banner gyártását teszi lehetővé műszakonként ezzel az egyetlen nyomtatóval, amely sorban a negyedik a cég gépparkjában.
 
Bejegyezte: Molnár Bálint

2014. 12. 16.

Nyomdász-dekoratőr erősíti a Reklámeszközt

Tóth István személyében újabb taggal bővült a gyártási részleg a Reklámeszköz.hu angyalföldi bázisán. A 34 éves szakember a belső nyomdai produkcióban-gyártásban vesz részt, mint előkészítő és nyomdász.

István a szakközépiskolában még programozónak tanult, de mivel túl száraznak érezte a komputerek világát, éles váltásként egy médiaiskolában kötött ki. Itt ismerkedett meg a hang-, álló- és mozgóképes technikával, összefoglaló szóval audiovizuális kommunikációval. 12 évvel ezelőtt egy újabb váltás következett, amely már a jelenlegi munkájához köti: nyomdai előkészítő operátor lett az Advertisz Grafikai Stúdiónál. A feladatai közé tartozott a leadott anyagok nyomdai előkészítése, nyomdai filmek levilágítása, diák, képek szkennelése, retusálása, kromalinok (Match Printek) készítése.

A digitális nyomdai gépek kezelését időközben kitanuló szakember dolgozott a Plakátprintnél és a Stílusnyomdánál. Istvánt egyébként nem lehet eladni a reklámszakma egyetlen területén sem, mert a nyomdai munkák mellett grafikusként is helytállt. Sőt, volt olyan időszak is a Reklámeszköz.hu-hoz érkezése előtt, amikor maga végezte az anyagbeszerzést és az ügyfelekkel történő kapcsolattartást is.

„Adódott ez a lehetőség, hogy jöhetek a Reklámeszköz.hu-hoz dolgozni, amit örömmel elfogadtam” – mondta a megérkezését követően Tóth István. „A munkaidőn kívül most a legnagyobb hobbim megtanulni apának lenni. 15 hónappal ezelőtt ugyanis lányos apuka lettem.” – tette hozzá Tóth István, aki ha a munkán és a gyermeknevelésen kívül is marad egy perc szabadideje, azt kerékpározással, fotózással és rajzolással tölti el a legszívesebben.

 

Bejegyezte: Molnár Bálint

2014. 08. 18.

Kibővült nyomda és dekorációs műhely!

A nyári uborkaszezonban sem ülünk a babérjainkon. A nemrég kialakított 50 m2-es nyomdai és dekorációs műhelyünket kinőve, a Reitter Ferenc utcai telephelyen további 80 m2-es műhely területet vettünk birtokba és alakítottunk ki a nyomdai szolgáltatásaink és a dekorációs feladatok zavartalan elvégzésére. Az új műhely, több és nagyobb méretű dekorációs asztalt és egy 165 cm széles Neolam 1650C típusú, professzionális laminálógép beszerzését is magával hozta. A számos újítás és előny mellett még egy termékfotózásra alkalmas fotósarok is berendezésre fog kerülni. A fejlesztések nyomán tovább csökken a laminált pop-up falak, kínáló pultok és roll-up termékek gyártási ideje.

 

Nyomda

Bejegyezte: Molnár Bálint

Tartalom átvétel