Kosár

A kosár üres.

0 Termék 0 Ft
0 Ft

Hírlevél

Évente néhány levél!

Kapcsolat

 
Truemaker Kft.
 
Budapest 
Reitter Ferenc utca 42.
H-1135
 
 
Nyitvatartás, árukiadás:
Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:00
Szombat - Vasárnap: zárva
 
 
 

adobe

2015. 08. 19.

25 éve nyitott ki a Photoshop

Bármennyire is hihetetlen, de a digitális forradalom úttörő szoftvere, a Photoshop immáron 25 éves. E negyed század alatt lényegében minden iparágba betört a program, amelynek révén a fejlesztő Adobe világhírnévre tett szert.
 
A Photoshop első verziója 1990 tavaszán került a boltokba, de a sikersztori kezdete még ennél is régebbre, 1987-re nyúlik vissza. Thomas Knoll ugyanis ekkor készítette első képmegjelenítő programját, a Displayt. Ez akkor mindössze annyira volt képes, hogy a szürkeárnyalatos képeket láthatóvá tette a fekete-fehér monitorokon. Nem sokkal később Thomas bevonta a munkába testvérét, Johnt is.  A közös fejlesztés pedig meghozta a gyümölcsét. Egyrészt olyan programot alkottak, amely már képes volt a képek módosítására, másrészt ezt látva az Adobe egyből bejelentkezett vásárlóként a licenszért. A többi már  - ahogy mondják - történelem.
 
Az elmúlt 25 évben egyébként a hardverek fejlődésének és a velük lépést tartó fejlesztőknek köszönhetően több applikáció is piacra került. Ilyenek például az Adobe Illustrator  vagy a Dreamweaver, melyek mind-mind a Photoshop sikerének köszönhetik a létüket. Ezzel párhuzamosan pedig az elénk tárt vizuális megjelenés is jelentősen fejlődött. A szakemberek olyan látvány megteremtésére lettek képesek, melyet azelőtt elképzelni sem tudtunk. Éppen ezért ezeket a digitális művészeket kérte meg a gyártó cég a Photoshop jubileumának méltó megünneplésére. Az elkövetkezendő hónapokban a Behance és Instagram közösségi oldalakon jelennek majd meg a művek.
 
Forrás: Adobe.com
 
 

 

Bejegyezte: Molnár Bálint

Címkék:
2014. 08. 22.

Megérett az Alma!

Új évszak, új operációs rendszer. A nyári időszakot a Reklámeszköz.hu-nál az informatikai fejlesztés teszi mozgalmassá! A meglévő és már-már elavultnak számító PC géppark felújítása helyett inkább drasztikus lépésre szántuk el magunkat. Apple Macintosh számítógépeket szereztünk be.

A PC-hez szokott munkatársakkal beszélgetve már számtalanszor felmerült a „Mac vagy PC” kérdés, ami úgy tűnik, most végérvényesen lezárult. Az új gépek várhatóan hosszabb távon, professzionális minőségben látják el a feladatukat. A gyorsabb munkavégzés eredménye már az első hónapban beigazolódott. Mivel egy platformon és ugyanolyan színbeállítások mellett dolgozik az egész csapat, így nagymértékben egyszerűsödnek a munkafolyamatok. Az új számítógépeket a legújabb Adobe grafikai szoftverekkel láttuk el, melyeket folyamatos frissítésekkel tartunk karban. Így tudjuk garantálni a folyamatos és prémium minőségű grafikai szolgáltatásokat.

Összegezve úgy is mondhatnánk, hogy mostantól a hazai reklámszakma egyik legkorszerűbb számítógépes eszközparkján készítjük elő nyomtatásra a grafikai anyagokat. A csapat hamar hozzászokott az új rendszerhez – munkatársaink szerint az átállás legkritikusabb pontja az volt, hogy az ablakok bezárását szolgáló „X” mostantól a bal felső sarokban van...

Bejegyezte: Molnár Bálint

Tartalom átvétel