Kosár

A kosár üres.

0 Termék 0 Ft
0 Ft

Hírlevél

Évente néhány levél!

Kapcsolat

 
Truemaker Kft.
 
Budapest 
Reitter Ferenc utca 42.
H-1135
 
 
Nyitvatartás, árukiadás:
Hétfő - Csütörtök: 9:00 - 17:00
Péntek: 9:00 - 15:00
Szombat - Vasárnap: zárva
 
 
 

nemzeti zászló

2015. 10. 20.

Nemzeti zászlók október 23-ra

A nemzeti ünnepek előtt a „piros-fehér-zöld” a legnépszerűbb színkombináció nálunk. A Reklámeszköz.hu kínálatában ugyanis a nemzeti színű zászlók is megtalálhatóak. Az október 23-a előtti napokban a készleteinket feltöltve várjuk azokat az intézményeket, magánszemélyeket, akik újakra akarják cserélni a régi, kifakult lobogóikat.
 
Jó tudni, hogy mi minden zászlót egyedileg, fehér alapanyagból készítünk. A fehér színű hurkolt poliésztert magyar nemzeti zászló esetében Pantone 18-1660 kódszámú piros színnel, valamint Pantone 18-6320 kódszámú zöld színnel nyomtatjuk. Érdekesség, hogy nálunk nem csak standard formátumokban, hanem bármilyen méretben- és grafikával is megrendelhetik a magyar zászlókat.
 
Bejegyezte: Molnár Bálint

Címkék:
2015. 08. 14.

Nemzeti zászlóval díszített otthonok augusztus 20-án

A nemzeti zászló kitűzése szorosan hozzátartozik a nemzetünk szempontjából fontos ünnepekhez. Az utóbbi időszakban egyre többen vannak azok a magánszemélyek is, akik szeretnék kitűzni otthonukra a nemzeti lobogónkat, az olyan jeles napokon, mint március 15-e, augusztus 20-a és október 23-a. A nemzeti zászlóval díszített otthonok lakói tisztelik és becsülik a nemzetet, melyhez tartoznak és ezzel a jelképpel fejezik ki hálájukat a magyar nemzet régmúlt hősei iránt a jeles ünnepnapokon – olvasható a reklameszkoz.hu oldalon.
 
A magyar nemzeti zászló történetének fejlődése régmúlt időkre tekint vissza. Régebben a magyarok fekete turulmadárral díszített vörös zászlókat használtak, majd később szentek képeit varrták zászlaikra. Az 1848. évi XXI. törvénycikk szól a nemzeti lobogóról és a címerről. Ezek mellett a Himnusz és a Szent Korona is hazánk nemzeti jelképei. A zászló pontos leírását azonban csak a rendszerváltás után, az 1990. évi XL. törvény adja meg, vagyis a nemzeti zászló három egyenlő szélességű vízszintes sávból áll, melyek színe piros, fehér és zöld. A zászlónyomtatás pontos nyomdai színkódok alapján történik, a piros szín Pantone 18-1660 kódszámot kapta, míg a zöld Pantone 18-6320 kódszámú. A 2011. évi CCII. törvény szabályozza a címer és címer nélküli használatot. A hivatalos nemzeti lobogó a címer nélküli, de a kiscímerrel ellátott zászlókat nem hivatalos formában használhatják a rendvédelmi szervek, a közigazgatási feladatot ellátó szervek és ezek hivatalai is. Amellett, hogy bizonyos középületeken rendszeresen jelen kell lennie a zászlónak, mások esetében a fentiekben felsorolt ünnepeken tűzik ki azt.
 

Rendszerint augusztus 20-án városszerte kitűzik a lobogót, hiszen államalapító Szent István ünnepeként tartjuk számon e neves alkalmat. Az ünnep története régmúlt hagyományokra tekint vissza, egészen a 11. századig. Korábban augusztus 15-re esett az ünnepnap, de Szent László király át tette augusztus 20-ra, ugyanis 1083-ban ezen a napon történt meg a székesfehérvári bazilikában I. István szentté avatása, vagyis relikviáinak oltárra emeltetése. A későbbiekben egyházi ünnepként tartották számon augusztus 20-át, méghozzá egészen Mária Terézia uralkodásáig, aki elrendelte a Szent István-nap megtartását, a Szent Jobb pedig 1771-ben került Bécsbe, majd utána Budára. Egészen 1945-ig állami ünnepként tartották, majd a kommunista rendszerben az akkori ideológiának megfelelően átnevezték az új kenyér, valamint az új alkotmány ünnepévé. A rendszerváltást követően lett nemzeti és állami ünnep augusztus 20-a, mely napon országszerte számos program és rendezvény várja az érdeklődőket. A zenés fesztiválok mellett a Balaton környékén a gasztronómiáé szokott lenni a főszerep, de a művészeti és színházi előadások szintén gyakran műsorra kerülnek az ország különböző pontjain. Már-már hagyományszerűen tűzijátékkal szokott zárulni az augusztus 20-ai ünnepségsorozat, mely a főváros esetében látványos jellegéből adódóan jelentős turistacsalogatónak is számít.
 

Mivel kültéri eszközről van szó, a strapabíróság kiemelt jelentőséggel bír a zászlóválasztás során, érdemes tehát olyan mellett letenni a voksot, mely mind anyaghasználatát, mind felületi kialakítását illetően kimagasló színvonalat képvisel. Az esőnek, szélnek, vagy az elmúlt évek kiszámíthatatlan időjárását tekintve akár a jégesőnek is ellenálló nemzeti zászlót érdemes választani, amely alkalmas arra, hogy hosszú éveken át szolgálja a rá szabott feladatot nemzeti ünnepeink alkalmával. A szükséges zászlót akár online is meg lehet rendelni, kényelmesen otthonából bármilyen méretben. Az internetes vásárlás kényelmét kihasználva adható le a megrendelés, s hamarosan átvehető a nemzeti jelképünknek számító eszköz, hogy emelje az ünnep pompáját augusztus 20-án is. 
Nemzeti ünnepünk elengedhetetlen jelképe nem csak az ünnepélyes zászlófelvonás alkalmával jut szerephez, de augusztus 20-án országszerte kitűzik intézményeinkre, az utcákra, sőt, gyakran magánlakásokra is.
 
Grafikai sablon
zaszlo1.jpg
zaszlo2.jpg
Bejegyezte: Molnár Bálint

2015. 08. 06.

Jól fogynak a zászlók augusztus 20. előtt

Legyen szó az asztali változatról, vagy éppen az épületekre kitűzhető lobogókról, hasznos információ lehet vásárlóink számára, hogy minden zászlót egyedileg, fehér alapanyagból készítünk. A fehér színű hurkolt poliésztert magyar nemzeti zászló esetében Pantone 18-1660 kódszámú piros színnel, valamint Pantone 18-6320 kódszámú zöld színnel nyomtatjuk. Fontos megemlítenünk, hogy nem csak standard formátumokban, hanem bármilyen méretben- és grafikával is megrendelhetik e közkedvelt termékeinket.
 
 
A Reklámeszköz.hu felmérése szerint a legtöbb rendelés az önkormányzatok és az intézmények (például: iskolák, orvosi rendelők) részéről fut be a nemzeti ünnepeket megelőző időszakokban.
 
Gyakran előfordul azonban az is, hogy magánszemélyek szeretnének címeres, vagy éppen címer nélküli lobogót készíttetni maguknak, és azt kitűzni otthonukra március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án – ahogy ezt egyébként a Reklámeszköz.hu-nál is teszik ezeken a napokon. A display cég angyalföldi bemutatótermében ilyenkor szintén egy saját gyártású zászló emlékeztet nemzeti ünnepeinkre.
 
Tartalom átvétel