Barion Pixel 25 éve nyitott ki a Photoshop | Reklámeszköz.hu

25 éve nyitott ki a Photoshop

2015. augusztus 19.

Értékelés

0
Még nincs értékelve

Bármennyire is hihetetlen, de a digitális forradalom úttörő szoftvere, a Photoshop immáron 25 éves. E negyed század alatt lényegében minden iparágba betört a program, amelynek révén a fejlesztő Adobe világhírnévre tett szert.

A Photoshop első verziója 1990 tavaszán került a boltokba, de a sikersztori kezdete még ennél is régebbre, 1987-re nyúlik vissza. Thomas Knoll ugyanis ekkor készítette első képmegjelenítő programját, a Displayt. Ez akkor mindössze annyira volt képes, hogy a szürkeárnyalatos képeket láthatóvá tette a fekete-fehér monitorokon. Nem sokkal később Thomas bevonta a munkába testvérét, Johnt is.  A közös fejlesztés pedig meghozta a gyümölcsét. Egyrészt olyan programot alkottak, amely már képes volt a képek módosítására, másrészt ezt látva az Adobe egyből bejelentkezett vásárlóként a licenszért. A többi már  - ahogy mondják - történelem.

Az elmúlt 25 évben egyébként a hardverek fejlődésének és a velük lépést tartó fejlesztőknek köszönhetően több applikáció is piacra került. Ilyenek például az Adobe Illustrator  vagy a Dreamweaver, melyek mind-mind a Photoshop sikerének köszönhetik a létüket. Ezzel párhuzamosan pedig az elénk tárt vizuális megjelenés is jelentősen fejlődött. A szakemberek olyan látvány megteremtésére lettek képesek, melyet azelőtt elképzelni sem tudtunk. Éppen ezért ezeket a digitális művészeket kérte meg a gyártó cég a Photoshop jubileumának méltó megünneplésére. Az elkövetkezendő hónapokban a Behance és Instagram közösségi oldalakon jelennek majd meg a művek.

Forrás: Adobe.com