Barion Pixel Áremelés - a kulisszák mögött | Reklámeszköz.hu

Áremelés - a kulisszák mögött

2021. július 07.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon örülünk a pozitív változásoknak, amit 2021 nyara hozott el hozzánk és partnereinknek a rendezvények újraindításával. Hálásak vagyunk mindazon ügyfeleinknek, akik a 2020-as évben is, a rengeteg kihívás ellenére megtiszteltek bennünket megrendeléseikkel. Nekik köszönhetően bár alacsonyabb fordulatszámon, de tovább forgatták cégünk fogaskerekeit.

A tavalyi évben több alapanyag beszállítónk kényszerült áremelésre, köszönhetően például a deviza-árfolyam ingadozásoknak és a globális ipari áremeléseknek. Vállalatunk ameddig csak lehetséges, igyekezte tartani azokat a kedvező árakat, amiket ügyfeleink már megszokhattak tőlünk. Ezt úgy tudtuk biztosítani, hogy raktárkészletünket – a magyar piac igényeihez mérten – magasan tartottuk, vagyis minden népszerű termékből több száz darabot tartottunk készleten. 2021 második fele sajnos újabb kihívásokat gördít elénk a végfelhasználói árakat illetően, hiszen raktárkészletünket folyamatosan pótolnunk kell új áruval.

Mi zajlik a nyersanyagok terén a világban?
Az alumínium és acél alapanyagárakat a közelmúltban zajlott világ-politikai események és a COVID–19 okozta globális logisztikai válság soha nem látott mértékben emelte meg. Ennek a válságnak a méretét szemlélteti, hogy idén a tengeri szállítmányozási díjak többszörösére emelkedtek. Az alapanyagok ára, melyekből számos display termék készül (mint az alumínium vagy a fa nyersanyag) a megemelkedett logisztikai és gyártói bérköltségek következtében közel 50%-ot emelkedtek az elmúlt hónapokban, míg az acél alapanyagok ára közel 300%-kal emelkedett meg. A nyomdai alapanyagok, tekercses és táblás reklámhordozók, valamint a festékek árai a tavalyi évben átlagosan 20-30%-kal emelkedtek meg, és beszállítóink gyakran kéthavonta kényszerülnek áremelésre. Vagyis a járulékos költségek, amik ezeket az alapanyagokat is érintik (alapanyag, logisztikai költség, deviza árfolyam) sajnos folyamatosan növelik a termékek árát. Így a következő hetekben árainkat – a fenti események tudatában – több lépcsőben hozzáigazítjuk a magasabb bekerülési árakhoz.

Szállítmányozás
Régóta tapasztaljuk, hogy egyre több ügyfelünk él a házhoz szállítás előnyével, így az országos szállításokat a futárszolgálatok is egyre nehezebben tudják a megszokott gyorsasággal teljesíteni. Minden megrendelőnk szíves türelmét kérjük a futárszolgálataink nevében is. Kérjük megrendelés leadásánál egyeztessenek értékesítőinkkel a szállítási határidőről. A határidők tudatában a gyártásokat igyekszünk úgy szervezni, hogy a futárszolgálat esetleges csúszása ne okozzon kellemetlenséget.

Megosztás:


Címkék: