Csapatépítő japán módra
2016. május 24.
Értékelés

Rendhagyó gasztronómiai kalandozásra invitált minket a Makifood április utolsó péntekén. A zárás után a főzőiskolában a japán konyhaművészettel ismerkedett a Reklámeszköz.hu csapata.
Pontosabban legalább egy fogást az ázsiai szigetország messze földön híres ételei közül. Mint tudjuk, a távol-keleti ország kultúrájában a fegyelmezettség tradicionális, így nem volt mit tenni, mint kötényt ragadni és hatalmas röhögések közepette belevágni a Marha Sigure Onigiri elkészítésébe.
Vendéglátóink, persze amiben tudtak segítettek nekünk, így végül a marhabélszínt, gyömbért, mirint, szójaszószt és vodkát (!) tartalmazó étek közelítőleg hasonló lett ahhoz, mint amit például Tokióban is rendszeresen tálalnak. Japánban – mint megtudtuk – a marhahússal töltött, rizsgombócként jellemezhető Onigiri kedvelt fogásnak számít, a háziasszonyok ezt csomagolják általában ebédre vagy uzsonnára szeretteiknek.
Az ázsiai főétel elkészítése során mindenki a legjobb formáját hozta. Balázsról kiderült, hogy remekül tud rántottát készíteni, a dekor-csapat a szeletelésben vitézkedett, míg az értékesítés a terítésben találta fel magát. Összegezve, a rendhagyó csapatépítő jól sikerült, és senki sem maradt annyira éhes, hogy a Makifood után hazafelé a „Mekiben” kellett volna vigasztalódnia.