Barion Pixel L banner állvány: régi-új ismerős kínálatunkban | Reklámeszköz.hu

L banner állvány: régi-új ismerős kínálatunkban

2023. január 10.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy ismét elérhető kínálatunkban egy régi ismerős, az L banner állvány. Hiánypótló termékről beszélünk, hiszen árban valahol az X banner és Roll-up banner között helyezkedik el. De milyen szerkezetet és nyomatot kínálunk 2023-tól? Az alábbi cikkben kifejtjük részletesen!

A szerkezetről
Aki ismeri a terméket, annak nem lehet újdonság, hogy a nevét szerkezet formájáról kapta, mert oldalról egy L betű rajzolódik ki. A szerkezet néhány alkatrészből épül fel és minimális kézügyességgel is könnyedén összeállítható. A nyomatot alul és felül egy-egy alumínium profil tartja. Ezek a profilok szinte olyanok mint egy bannersín, vagyis egyszerűen bele lehet csíptetni a nyomatot. Mivel a ragasztás elmarad, ezért a nyomatot bármikor ki tudja cserélni. Az alsó sínen két darab menetes lábacska van elhelyezve, így némi beállítási lehetőség nyújt, ha egyenetlen lenne a talaj. Mivel a felső sínen nincsenek ilyen „kilógó” műanyag alkatrészek, ezért könnyedén meg tudja különböztetni a két sínprofilt. Összeszerelésnél az első feladata az lesz, hogy ezt a két sínt a nyomat aljára és tetejére csíptesse. Ha ezzel megvan, akkor hátsó kitámasztó lábat kell beillesztenie az alsó sín hátuljába. Ezután illessze össze a három tagból álló hátsó tartó rudat, illessze az alját a lábon lévő csonkara, majd a nyomat megfeszítése közben illessze a tetején lévő műanyag elemet a feslő sín hátuljába. Kicsit bonyolultan hangzik, de ha megnézi az összeállításról készült videót, akkor minden bizonnyal legyinteni fog a kihívásra.

A nyomatokról
Mivel ez a termék egy átmenetet képez az X banner és a roll-up között, ezért minden létező nyomat típussal el tudjuk látni. A PVC bannertől kezdve, egészen a prémium roll-up filmekig. Az alábbi felsorolásban részletezzük a nyomatok típusait és tulajdonságai.

  • PVC banner – egy PVC alapú öntött ponyva, mely leginkább a molinó anyagra hasonlít, de annál lényegesen esztétikusabb. Tartós alapanyag, amit oldószeres eljárással nyomtatunk, ezért UV álló és nedves ronggyal tisztítható. Előnye, hogy rendkívül olcsó, hátránya, hogy nem a legkörnyezetbarátabb alapanyag. Az alapanyag súlya, vastagsága 550 g/m2.
  • Roll-up film – egy polipropilén anyagú film, mely kifejezetten banner állványokhoz lett kifejlesztve, így a felületén gyönyörűen terül a festék és teljesen matt hatást kelt. Hátoldala szürke színű fényblokkoló anyaggal van bevonva. Vízbázisú technológiával nyomtatjuk, így bár nedves ronggyal nem tisztítható, ellenben ez a legkörnyezetbarátabb megoldás. Az alapanyag vastagsága 205 micron.
  • Laminált roll-up film – a fent említett roll-up filmet matt laminálással ellenállóvá tudjuk tenni. Így megmaradnak az előnyök és eltűnnek a hátrányok, hiszen gyönyörű, környezetbarát nyomatot kap, de a tisztíthatóságról sem kell lemondania. A nyomat és a laminálás együttes vastagsága 265 micron.
  • Silverback film – egy Poliészter (PET) alapú roll-up film, melynek ezüst hátoldala szinte 100%-ig fényzáró. Felülete laminálás nélkül is nagyobb karcállósággal rendelkezik mint a roll-up film. Oldószeres eljárással nyomtatjuk, ezért UV álló és nedves ronggyal tisztítható. Az alapanyag vastagsága 160 micron.

Előnyök
Milyen előnyökkel rendelkezik egy L banner? A megoldás a szerkezet egyszerűségében rejlik. Mivel a szerkezetet összeállítva szemből kizárólag két egészen vékony, esztétikus alumínium sín látszódik, így letisztultabb megjelenést biztosíthat, mint egy roll-up állvány. Ráadásul lábak sem lógnak ki előre felé, így az állvány előtti közlekedés sincs akadályozva.

Hátrányok
Ilyen nem sok van, de ha meg kéne említeni egy hátrányt, akkor az az állvány összeállításának ideje lehet, mert valamivel több időt igényel mint egy roll-up állvány. Ha nem probléma, hogy néhány percet rá kell szánni az összeállításra, akkor kiváló társa lesz rendezvényeinek.

Megosztás: