Barion Pixel Mitől olyan különlegesek a feszített textil hátfalak? | Reklámeszköz.hu

Mitől olyan különlegesek a feszített textil hátfalak?

2022. május 11.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kínálatunkban számos háttérfal megoldást találhat, melyek mind minőségi megjelenést biztosíthatnak cége számára. A hagyományosnak nevezhető pop-up hátfalak régi, jól bevált konstrukciók. Előszeretettel választják könnyű hordozhatósága, egyszerű összeállítása és prémium megjelenése miatt. De milyen alternatívákban lehet még gondolkodni, ha nagy méretű hátfalra van szükségünk? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ!

A számos háttérfal típust a felépítésük, szerkezetük alapján lehet legjobban megkülönböztetni egymástól. Az alábbi felsorolásban bemutatjuk ezek előnyeit, esetleges hátrányait és különleges tulajdonságait egyaránt.

Pop-up háttérfalak

Ezek az eszközök már nagyon régóta velünk vannak, sokan használják őket, mert megbízhatóak és praktikusak. A szerkezet felépítése miatt kapta a pop-up háttérfal nevet. Tulajdonképpen egy harmonikaszerűen összecsukható rácshálóról van szó, mely összecsukva nagyon kis helyet foglal, kinyitva viszont hatalmas állványzatot biztosít a nyomatok megtartására. A szerkezet függőleges elemein és a nyomatokon mágneses szalag teszi lehetővé a nyomatok felrögzítését. A nyomatok 60-70 cm széles csíkokból, panelekből állnak. Ezeket egymás mellé helyezve készül el a nagy méretű reklámfelület. A nyomtatott paneleket nagy gondossággal kell legyártani, hogy az egymáshoz illesztett nyomatok szépen illeszkedjenek egymáshoz. A nyomatok prémium minőségű pop-up filmből készülnek matt laminálással.

A textil pop-up falak annyiban különböznek a fenti terméktől, hogy itt nem mágnesek, hanem tépőzárak rögzítik a nyomatot. A nyomat pedig nem merev pop-up film panelekből áll, hanem egyetlen nagy méretű poliészter textilből. Ezt a nagy méretű textil nyomatot kell kifeszíteni és rögzíteni a tépőzárakhoz. Az összeszerelés első lépcsője pedig megegyezik a hagyományos pop-up falakéval ami a pop-up rácsháló kinyitását jelenti.

Egymáshoz sorolható, fix méretű elemekből építhető háttérfalak

Itt két típust is érdemes megemlíteni. Az egyik a Bővíthető LED háttérfal, mely egy alumínium keretből álló szerkezet, így kevésbé mobilis megoldásnak számít. Ennek ellenére rendelkezésre áll hozzá praktikus hordtáska is, így üzletében vagy kiállításokon is fel tudja használni. A keret belsejében LED világítás van kiépítve és a nyomat kifejezetten világító display berendezésekhez való, átvilágításra kifejlesztett textil anyag.

A PIXLIP háttérfalak nagyon hasonló megoldást nyújtanak. Ugyanúgy keretekből lehet felépíteni és belső LED világítással is rendelkezik, de ezek a szerkezetek nem alumíniumból készülnek, hanem minőségi műanyagból. További különbség a két típus között, hogy a PIXLIP termékből jóval nagyobb méretválaszték érhető el. Így akár egyetlen szerkezettel, toldás nélkül tud 3 méter széles és két és fél méter magas háttérfalat létrehozni. Mindemellett számos kiegészítővel tudja egyedi igényeire szabni, kiegészíteni a terméket. Akár komplett standot is ki lehet alakítani ezzel a termék típussal.

Mindkét megoldás, a Bővíthető LED háttérfal és a PIXLIP standrendszer is feszített textil nyomatokkal rendelkezik. Így nem csak praktikus, de professzionális megoldásnak is számítanak.

Feszített textil háttérfalak

A végére hagytuk cikkünk címében említett újdonságokat, a feszített textil háttérfalakat. A TUBE és SLIM termékkategória olyan komplett megoldást takar, mely könnyű szállíthatóságot, egyszerű összeállítást és egyben gyönyörű, nagy méretű reklámfelületet biztosít. Ezek a háttérfalak mind feszített textil nyomatokkal rendelkeznek, melyek egyetlen darabból vannak elkészítve. Mivel így a nyomaton nincs semmilyen toldás vagy varrás, ezért nagy esztétikai értéket képviselnek.

A szerkezet egymásba illeszthető csövekből és két nagy méretű talpból áll. Az összeszereléshez be vannak jelölve a csövek végei, így nemcsak roppant egyszerű folyamatról van szó, de még szerszámokat sem igényel a keret összeállítása. A talpakat egy-egy csavarral lehet a keret aljára rögzíteni, melyhez az imbuszkulcsot a csomagban találja. Ha összeállította a keretet, jöhet a varázslat. A textil nyomat úgy van kialakítva mint egy óriási méretű párnahuzat. Ezt a huzatot kell felhúzni a szerkezetre, majd a alsó végén lévő cipzárat behúzva tökéletesen megfeszül a nyomat. Az eredmény egy gyűrődésmentes, toldásmentes reklámfelület, mely egy hatásos grafikával szemgyönyörködtető megoldást eredményez.

Reméljük kedvet csináltunk egy új, gyönyörű háttérfal beszerzéséhez. Ha további kérdési lennének a termékkel kapcsolatban, keresse értékesítő kollégáinkat akik minden felmerülő kérdésre készséggel válaszolnak!

Megosztás:


Címkék: