Barion Pixel A molinó készítése a tervezéstől a gyártásig | Reklámeszköz.hu

A molinó készítése a tervezéstől a gyártásig

2022. január 03.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Marketingben jártas szakemberként biztosan mindenki tisztában van a molinók felhasználási lehetőségeivel. A gyorsan és rendkívül rugalmasan készíthető reklámhordozók sokrétűen alkalmazhatóak, ha valaki terméket vagy szolgáltatást szeretne hirdetni. De vajon tudja, hogyan készülnek ezek a reklámhordozók, és hogy milyen grafika kerülhet rájuk? Cikkünkben ezeket a kérdéseket igyekszünk megválaszolni!

Hogyan készülnek a molinó reklámeszközök?

Mindenekelőtt grafikára van szükség. A grafikát Ön is elkészítheti, de mi is a segítségére lehetünk. Ha Ön vagy a grafikusa készíti a grafikát, akkor érdemes áttanulmányozni a termék oldalán lévő grafikai paramétereket, mert minden reklámhordozó esetén vannak nyomdai elvárások amiknek érdemes megfelelni. Ha mi készítjük a grafikát, akkor elegendő Ön részéről egy skicc vagy szöveges leírás arról, hogy mit kíván látni a molinón. A grafika elkészültével nézőképet fogunk küldeni, ahol ellenőrizheti a nyomtatás előtt az anyagot.

Ha a grafika megvan, akkor egy nagyformátumú nyomtatóval nyomtatjuk a tekercsekre a grafikát. A-150-es típusú molinó esetében maximum 150 cm szélesség érhető el. A B-300 típusú molinó esetében 320 cm a tekercsszélesség, de ezt az anyagot toldani is lehet hegesztéssel vagyis nincs méretkorlát, bármekkora molinó készíthető belőle. Ez utóbbi molinó visszahajtott, megerősített szélekkel készül. Így lesznek a minőségi molinók rendkívül tartós reklámhordozók.

A csapatunk kizárólag kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozik, és emellett több molinó alternatívát is gyárt. A technológiák kapcsán pedig érdemes megemlíteni, hogy oldószeres megoldással dolgozunk, ami azt jelenti, hogy a reklámhordozók UV- és vízállóak is egyben. Ennek nagy előnye továbbá, hogy szélesek a tekercsméretek, ráadásul ehhez a gyártási típushoz többféle alapanyag is elérhető. Érdemes viszont számolni azzal, hogy ebben az esetben a nyomtatás akár 5 munkanapot is igénybe vehet, így a kívánt terméket nem árt időben megrendelni.

Hol használhatóak fel a molinók?

A molinók mind bel-, mind pedig kültéren egyaránt alkalmazhatóak. A webáruházunkban kapható termékek között többféle területre készítünk prémium molinókat. A legtöbb típusunk huzamosabb igeig használható kültéren, ám a molinó élettartamát nagyban befolyásolja, hogy milyen helyszínen van kihelyezve, mert az UV sugárzás hosszú távon fakítja a színeket. Mindemellett elmondható, hogy az alapáruk és újrafelhasználhatóságuk miatt igencsak költséghatékony megoldásnak számítanak, ha hirdetni szeretné a termékét vagy szolgáltatását. 

Milyen információk kerülhetnek a molinókra?

Szerencsére nem igazán van megkötés azzal kapcsolatban, hogy mi is kerülhet ezekre a reklámeszközökre. A molinókon bármilyen szöveg, kép, megjeleníthető, attól függően, hogy a cégének mire is van szüksége. Mivel méretük egyedileg választható, így ezekkel lehetőség van akár egy egész ház falát is beborítani a nagyobb figyelem érdekében. Egyetlen dologra érdemes viszont nagyon odafigyelni. Nem érdemes túl kicsi betűméretet alkalmazni, mert a kültéri nyomtatás miatt a nagyon apró betűk nehezen lesznek olvashatóak!

A molinók között találhat "eladó" felirattal ellátott molinó típust is ami standard méretekben és kedvező áron megvásárolható. Az építési hálót olyan helyszínekre javasoljuk, ahol nagyméretű reklámfelület szükséges, de gondolni kell a szélterhelésre is. Tipikusan ilyen területek az építési állványzatok, vagy nagyméretű kerítések. Ezeken kívül is számos egyedi tulajdonsággal rendelkező molinót gyártunk, így érdemes átböngészni a teljes kínálatunkat.


Címkék: