Barion Pixel A molinó nyomtatása és a termékek fajtái | Reklámeszköz.hu

A molinó nyomtatása és a termékek fajtái

2021. október 13.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyorsan és rugalmasan kezelhető reklámhordozót keres, amely költséghatékony és hatásos is egyben? Akkor remek megoldást jelentenek a különböző méretben gyártható molinók, amelyek akár tűzálló kivitelben is elkészíthetőek. A sokrétűen használható kiegészítőkkel szinte bárhol meghirdethető egy termék vagy szolgáltatás. De vajon, hogyan zajlik a molinó nyomtatása, és milyen fajtái léteznek? Cikkünkben ezt a kérdést részletesen kifejtjük.

Az egyik leggazdaságosabb marketingeszköz

A PVC változatok, más néven bannerek az egyik legköltséghatékonyabb kültéri reklámozási formának számítanak. A tekercselhető műanyag molino alapanyagot egy, illetve két oldalon is meg lehet nyomtatni, így kedvező áron juthatunk nagyobb, kétoldalas reklámfelülethez. Ezeket a termékeket legtöbbször körben ringlizve készítjük el, így gyorsan és egyszerűen felhelyezhetőek a különböző homlokzatokra, kerítésekre.

Mivel szinte bármilyen méretben elérhetőek, és kedvező árral is rendelkeznek, így számos cég választja ezt a reklámozási formát. Alkalmazhatók beltéren és kültéren egyaránt, ezáltal kihelyezhetők kerítésre, reklámtáblákra, de akár korlátokra is. Hosszabb ideig is kint lehetnek, hiszen minőségüknek hála nem mennek tönkre egykönnyen.

A molinó nyomtatásának folyamata

A molinó nyomtatása manapság igen fejlett technikai eszközökkel történik. A grafikai tervek elkészítését követően munkatársaink egy nagyformátumú nyomtatóval nyomtatják rá a grafikát a PVC tekercsre. Ezt követi az a folyamat, amikor egy ehhez szükséges késsel pontosan méretre szabjuk a molino alapanyagot. Ezeket a széleket visszahajtással erősítjük meg, hogy a rögzítési pontok még erősebbek legyenek. A nyomtatási technológia, amivel dolgozunk, UV- és vízálló reklámfelületet biztosít. Amennyiben beltéren alkalmazná őket, akkor a molinóink élettartama elérheti az öt évet is. 

A molinók készítése során rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, így kizárólag prémium alapanyagokkal és kiegészítőkkel dolgozunk. Ennek hála pedig egy igencsak tartós, fotóminőségű nyomatot adhatunk át az ügyfeleink részére. A gyártási idő egy kisebb mennyiségű megrendelés esetén három-öt munkanap, több termék esetén azonban mindenképpen érdemes előre ajánlatot kérni.

A legkelendőbb molinók

A webáruházunk molino típusai között minden, piacon fellelhető alapanyagot megtalál. A molino készítés nagy felkészültséget, speciális gyártósort igényel. Beltéri vagy promóciós felhasználásra az A-150 típusú molinót, tartós kültéri felhasználásra a B-300 típusú molinót ajánljuk. Amennyiben pedig építési hálóra, esetleg fényzáró változatra van szüksége, szintén nem okozunk majd csalódást. Utóbbi egy oldalon nyomtatott modell, amit más néven blockout molinónak is neveznek. A termékek még egy erősebb hátsó megvilágítás esetén sem látszanak át, így kiválóan alkalmasak például kiállításokra. Ebből a fajtából létezik továbbá kétoldalas fényzáró típus is, amit főként bevásárlóközpontokban alkalmaznak előszeretettel. Remek megoldás szezonális reklámozásra, hiszen az információk a mennyezetről lelógatva mindenki számára láthatóvá válnak. 

A molinók rendelése és házhoz szállítása

A termékeket ajánlott tekercselve szállítani, mert így nem hagy nyomot az anyagon a hajtás. Összehajtogatva sem sérül meg a nyomat, de ebben az esetben kifeszítés után több nap is eltelhet mire “kirúgja magát” az alapanyag. Ezért azt szoktuk javasolni, ha kiállításra megy, akkor tekercselve szállítsuk a nyomatot, ha pedig egy tartós kültéri kihelyezésre szánja, akkor hajtogathatjuk is a kényelmesebb szállítás érdekében. Budapest területén szinte bármekkora méretű tekercset ki tudunk szállítani. Vidéki helyszínekre viszont maximum 2 méter hosszú csomagokat tudunk feladni, így szükséges lehet hajtogatással csomagolni a molinókat. Webáruházunkban közvetlen (door to door) futárszolálatot is választhat budapesti címekhez, és  gyűjtőfuvar rendszerű futárszolgálat is rendelkezésre áll vidéki címekre való szállításhoz.

Megosztás:


Címkék: