Pantone – Lássuk a 2020-as év színét!

2019. december 06.

Értékelés

5
Átlag: 5 (3 szavazat)

Minden év decemberében a Pantone Intézet kihirdeti a következő év színét, amire úgy is tekinthetünk, mint egyfajta trend-előrejelzésre. Mi is kíváncsian vártuk, hogy milyen szín kerül idén előtérbe!

A Pantone évente kétszer titkos találkozókat szervez, amin a különféle nemzetek csapatai tanácskoznak a színszabványokat illetően. Két nap prezentáció és vita után megszületik a döntés, ami idén decemberben is megtörtént. A 2020-as év színe pedig nem más, mint a Classic Blue, azaz a klasszikus kék, melynek hivatalos színkódja PANTONE 19-4052. A Pantone Color Institute elnökhelyettese, Laurie Pressman úgy nyilatkozott, hogy ez a kék az alkonyodó ég színe, valamint egy olyan szín, amit szerte a világon láthatunk, egy szóval átlépi a kulturális és földrajzi határokat. Ha jobban belegondolunk a klasszikus kék szín valóban mindenhol ott van. Látható a farmernadrágon, az ég is ebben a színben pompázik, valamint az áfonya színe is a klasszikus kék.

Az év színére nem csak mi vagyunk kíváncsiak, hanem az esküvőszervezők, divatházak, átlag emberek is. Valószínűleg sokan örülnek ennek a színnek, ugyanis a klasszikus kék színben rengeteg lehetőség rejlik, arról már nem is beszélve, hogy kiválóan kombinálható más színekkel. Ugyanakkor a Pantone idei bejelentése nem épp szokványos, ugyanis a klasszikus kék szín által inspirált zenét is kiadott. Ebben az állandóan nyüzsgő, rohanó világban a klasszikus kék szín a békét és a nyugalmat jelképezi. A Pantone indoklásában azt is megemlítette, hogy a klasszikus kék szín megmutatja azt, hogy stabil és megbízható alapokra vágyunk.

Pantone.com

Megosztás: