Barion Pixel A plakát nyomtatás lehetőségei | Reklámeszköz.hu

A plakát nyomtatás lehetőségei

2021. szeptember 20.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Régebben csak nagyobb tételben érte meg plakátokat rendelni egy-egy reklámkampányhoz, mert az ofszet nyomdatechonlógia számos fix költséggel terhelte a teljes bekerülési költséget, addig manapság mindez már a multé. A digitális nyomdatechnika kis példányszámú rendelés esetén is gazdaságos megoldást nyújt, ennek köszönhetően akár egy darab plakát is kedvező áron szerezhető be. De vajon milyen lehetőségek vannak a plakát nyomtatás területén? Cikkünkben részletesen beszámolunk mindezekről, illetve a termékek kínálatáról.

A plakát nyomtatás technológiája

Vállalatunk speciális alapanyagokat használva készíti el a minőségi plakátokat. A gyors átfutással gyártott változatok nagy részét oldószeres technológiával készítjük el. A beltéri vízbázisú nyomtatáshoz képest ezeknek hosszabb az élettartamuk, jobban ellenállnak az UV-sugárzásnak. Emellett az oldószeres megoldással nyomtatott plakátok laminálás nélkül is vízállóak.

A másik lehetőség a vízbázisú nyomtatás, amely ugyanúgy alkalmas fotóminőségű nyomatok előállítására mint az oldószeres technológia. Előnye, hogy környezetbarátabb megoldás. Hátránya, hogy a kész plakátok érzékenyebbek lehetnek az érintésre, így az ujjlenyomatok meglátszódhatnak rajtuk. Viszont laminálással ugyanolyan, vagy még tartósabb nyomatokat lehet ezzel az eljárással is készíteni, mert a laminálás nem csupán a nedvességtől, hanem a karcilásoktól is megóvja a plakátokat.

A plakátok kínálata

Számos prémium plakát alapanyag közül válogathat. A szatén plakátok mellett rendelhető fényzáró poszterfilm és kültéri, illetve beltéri átvilágítható film is. A webáruházunkban kapható minőségi plakátok az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznek:

  • Szatén papírplakát: Az egyik legkeresettebb plakátunk a szatén fényű, 140 grammos plakátpapírra nyomtatott típus, amelyet maximum 125 centiméter szélességben rendelhet meg. A kültéren is használható plakát kiválóan megállja a helyét a buszmegállókban, az üzletek előtti területen és további kinti helyszíneken. Mivel felülete cseppálló, így enyhén nedves ronggyal tisztítható. Emellett jól tűri az UV-sugárzást, aminek köszönhetően jó szolgálatot tehet napfényesebb helyszíneken is. Fontos tudni, hogy a papír alapanyag miatt elsősorban zárt szerkezetekben ajánljuk használni, pl. vitrinekben vagy plexi előlappal védett plakátkeretekben.
  • Fényzáró poszterfilm: A vízbázisú technológiával nyomtatott, fényzáró műanyag film hátoldala szürke bevonattal van ellátva, így a hátulról érkező fény nagy részét felfogja. A nyomat fotóminőségű és laminálással élettartama tovább növelhető. Laminálás nélkül nem vízálló a termék, így ha nem egy egyszeri promócióra szeretné használni, akkor érdemes laminálással rendelni, így nem csak tisztítható lesz a nyomat, de a karcolásoknak is jobban ellenáll.
  • Átvilágítható (backlight) film: Ezek a nyomatok magas színterheléssel kerülnek nyomtatásra legyen szó beltéri vagy kültéri típusról. Az alapanyaga speciális átvilágításra kifejlesztett backlight film, így ajánlott minden világitó plakátkeretbe vagy totemoszlopba. 

Címkék: