Újrahasznosítjuk a festékkazettákat

2016. május 30.

Értékelés

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Bár maga a nyomdaipar nem mindenben harmonizál a környezettel, a Reklámeszköz csapatára mindig is jellemző volt a környezettudatos gondolkodás. Éppen ezért kezdettől fogva figyelünk arra hogy a Reitter Ferenc utcai raktárban összegyűlő hulladék ne a szemétdombon végezze. Éppen ezért elsősorban olyan beszállítóktól vásároltunk, ahol a kiürült kazettákat vissza is veszik. Sajnos az üzleti kapcsolat megszünte után a festékkazetták egyre csak halmozódtak. A probléma megoldásra várt eddig…

Ennek a jegyében indult a nyomdai részlegnél a májusi nagytakarítás, ahol a kiürült festékkazetták már olyan méretű halmot alkottak, amelyet megkerülni is sportteljesítményt volt. A mintegy 50 kilogramm festékkazetta ugyan nem számít veszélyes hulladéknak, de mégis jobbnak láttuk megfelelő megsemmisítő helyre, az Eurojet-hez eljuttatni azt. Érdekesség egyébként, hogy végül ahhoz a céghez kerültek vissza kilónként 590 forintért az üres festékkazetták, amelyik korábban az angyalföldi bázisunk helyén üzemelt, és akikhez mind a mai napig kiváló kapcsolat fűz minket.

A legutóbbi zöld akciónk is emlékezetesre sikerült. Tavaly ősszel a raktárban talált, használaton kívüli reklámeszközöket vittük el a közeli alumínium hulladékudvarba. A gyári hibás illetve visszahozott roll-up-ok, bannerek, tartóállványok súlya akkor elérte majdnem a két mázsát!

Megosztás: