Barion Pixel Az öntapadó fóliák használati lehetőségei | Reklámeszköz.hu

Az öntapadó fóliák használati lehetőségei

2021. augusztus 06.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Egyre több változatban kaphatóak öntapadó fóliák, amik kiválóan alkalmazhatók irodák, üzlethelyiségek dekorálására. A különböző felületű fényes, matt, laminált és perforált típusok kültéren és beltéren egyaránt használhatóak. De vajon hol és miként alkalmazhatóak ezek az fóliák? Cikkünkben részletesebben bemutatjuk az öntapadó fóliák használati lehetőségeit.

Az öntapadó fóliák használata

Az öntapadó fólia nyomatokat sokféle céllal használhatjuk, de minden esetben a felhasználás helye határozza meg, hogy melyik típust érdemes választani. A fóliák felülete lehet matt vagy fényes is. Általában matt felületet érdemes választani, mert azon nem tükröződik a világítás fénye. Fényes felületű fóliákat inkább csak beltéri dekorációs célra alkalmaznak. A kültéri és beltéri öntapadó fóliák között az a különbség, hogy a kültéri fóliák színtartóssága magasabb (UV álló festékkel vannak nyomtatva), de a nyomtatás minősége valamivel elmarad a beltéri nyomatoktól.
A fóliákat kihelyezheti a kirakatba, az üzletek belső terébe, de rendelhet továbbá padlómatricát is amit extra erős laminálás véd. A fóliák közös tulajdonsága, hogy sima, nem porózus felületre lehet őket tartósan felragasztani. A beltéri, matt laminálással ellátott fóliákat elsősorban promóciós eszközök dekorálásához használhatjuk pl. kínáló pultok készítéséhez.

A fóliákat a megbízható eredmény érdekében érdemes mindig sima, tiszta és száraz felületen használni. Mindenekelőtt bizonyosodjon meg arról, hogy a választott felület szennyeződésektől is mentes. A kis méretű fóliákat szárazon is szépen fel lehet ragasztani, de a nagy méretű fóliákat érdemes vizes eljárással felhelyezni, mert így lehetőség van a korrigálásra és a gyűrődések elsimítására. Javasoljuk, hogy vegyen igénybe profi dekorációs szakembert, hogy a végeredmény az elvárásainak megfelelő legyen.

Az öntapadó fóliák kínálata

A webáruházunkban található gyártmányok között beltéri, kültéri, laminált, illetve perforált öntapadó fóliák között is válogathat. Ezeken kívül rendelhet továbbá padlómatricát, fényzáró változatot, de még átvilágítható típust is. Lássuk, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkeznek az egyes darabok.

  • Beltéri és kültéri öntapadó fólia: A két fajta között tulajdonképpen csak az a különbség, hogy előbbi nem UV-álló festékkel van nyomtatva, ám a nyomat hasonlóan fotóminőségű, mint az összes többi esetében. A fóliákat matt vagy fényes laminálással is el tudjuk látni. A fólia vastagsága a laminálással együtt 180 mikron, így rendkívül egyszerű vele a munka. Bár a termék mérsékelten vízálló, nem érdemes nagyobb esőnek, egyéb időjárási viszontagságoknak kitenni. Ellenben a kültéri változat alkalmas arra, hogy kint is elhelyezhessük, hiszen jól tűri a közvetlen napsütést és az esőt egyaránt.
  • Perforált öntapadó fólia: Ez a modell a lyukas anyagának köszönhetően átengedi a fényt, így remekül mutathatnak a különböző kirakatokban. Előnyös tulajdonsága, hogy a grafika kívülről jól látható, és bár árnyékot szolgáltat a beltér számára, mégis világosan tartja az üzletet, illetve irodát. Az alapanyag nagyjából 40%-a lyukacsos, így a maradék 60%-nak köszönhető, hogy különböző képet és nagyméretű szöveget lehet rájuk nyomtatni.
  • Padlómatrica: Ezeket a matricákat a megrendelőink főként padlón elhelyezendő reklámokhoz használják. A tartós és ellenálló laminálással gyártott darabokat akár egyedi formában is rendelheti. Az öntapadó fólia szinte bármilyen sík felületű, beltéri burkolatra elhelyezhető, a laminálás meg fogja védeni a grafikát, így még a folyamatos igénybevétel során sem sérül meg.
  • Átvilágítható öntapadó fólia: Kedvelt termékünk továbbá az átvilágítható fólia, amelyet magas színterheléssel nyomtatunk. A speciális anyagnak köszönhetően hátulról megvilágíthatóak, így kiváló megoldás világító dobozokhoz, világító reklámokhoz.

Ne feledkezzünk meg a további nyomdai termékekről sem, mint a víztiszta öntapadó fólia, a homokfúvott változat, illetve az öntapadó tapéta. Mindegyik verziót magas minőségű és tartós anyagból gyártjuk le.