Barion Pixel A beltéri és kültéri plakáttartó vitrinek tulajdonságai | Reklámeszköz.hu

A beltéri és kültéri plakáttartó vitrinek tulajdonságai

2022. április 30.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyakran előfordul, hogy olyan helyszínen szeretnénk plakátokat elhelyezni ahol kiemelt módon szükséges védeni a kreatívot. Erre a feladatra lettek kifejlesztve a plakáttartó vitrinek, melyek tulajdonképpen a plakátkeretek és a vitrinek házasságából jöttek létre. De milyen egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek ezek az eszközök? Erre a kérdésre igyekszünk választ adni!

A plakátkeretek elsősorban beltéri felhasználásra lettek kialakítva, így a plakátok kézzel nyitható keretben helyezkednek el és nem biztosított a grafika további védelme. A plakát elé helyezhető víztiszta plexi előlap csupán a kisebb fizikai sérülésektől óvja meg a plakátot. Összefoglalva nem vandál biztos megoldásról van szó.

A vitrinek ezzel szemben pontosan erre a problémára jelentenek megoldást. Egyrészt zárhatóak, így kézzel nem lehet őket kinyitni. Másrészt nem egy vékony, fólia vastagságú plexi védi a tartalmát, hanem egy jóval vastagabb akril vagy polikarbonát lemez. Az előlap vastagsága függ a vitrin kialakításától. Minél vastagabb, erősebb előlapot alkalmazunk annál robusztusabb szerkezetre, profilra van szükségünk. A hagyományos fali vitrinek méretezése A4-es papírméretben és ennek többszörösében vannak megadva. Ez azért alakult így, mert ezeket a fali vitrineket jellemzően arra használják, hogy A4 méretű kiadványokat helyezzenek el bennük.

A plakáttartó vitrinek ezzel szemben szabványos plakátok fogadására lettek kialakítva, mert szabvány A és B papírméretű a belső méretük. Mivel ezeknek a vitrineknek egy része műanyag hátlemezzel van legyártva, ezért nem tudjuk kis mágnesekkel rögzíteni a plakátot. De semmi pánik! A Beltéri plakáttartó vitrinekben a plakátok megfogatásához, a szerkezetben kis „csipeszek” vannak beszerelve amik szépen megfogják a plakátot. A Kültéri típusban pedig egy egy kis méretű csíptetős sín van elhelyezve, ami alul és felül is tartja a nyomatot. 

Mindkét vitrinről elmondható, hogy eloxált alumínium profilokból készülnek, így nem fognak rozsdásodni. A falra szerelésük némi szakértelmet igényel, de nem túl bonyolult műveletről van szó. A keretek belsejében a profilokba előre ki vannak fúrva a rögzítőpontok. Ehhez megfelelő méretű csavarokra és a fal típusához illeszkedő tiplikre lesz szüksége. Javasoljuk, hogy a vitrineket minimum 4 ponton rögzítse a falhoz. Felszerelés előtt érdemes ellenőrizni a fal minőségét. Ezt egy hosszabb vízmértékkel könnyen el lehet végezni. Ha egyenetlen falról van szó, akkor ki kell hézagolni a rögzítőpontokat. Tulajdonképpen ezt úgy lehet legegyszerűbben megoldani, hogy a fal és a vitrin közé annyi csavaralátétet helyezünk amennyit az egyenetlenség megkíván. Mivel az alátéten keresztül megy a rögzítőcsavar ez nem is fog kiesni a vitrin mögül. Ezt azért fejtettük ki ilyen részletesen, mert ha rögzítéskor nagyon elvetemedik a vitrin, akkor nehezen fog csukódni és esetleg a gumitömítés sem fogja teljesen betölteni a neki szánt szerepet.

A Beltéri plakáttartó vitrin maximum fedett kültéri viszonyok között alkalmazható, mert nincs benne gumitömítés ami kint tartaná az esővizet. Így csak olyan kültéri helyszínekre javasoljuk ahol teljesen fedett a terület.

 

A Kültéri plakáttartó vitrin ezzel szemben tartalmaz gumitömítést, ami végighalad körben az egész belső profilon. Így amikor bezárjuk a vitrint, az ajtó nekifeszül a tömítésnek és megakadályozza a víz bejutását. A kültéri plakáttartó vitrin nemcsak műanyag, hanem fém hátlemezzel is rendelhető. A két típus között nem csak ennyi a különbség. A műanyag hátlemezes 0,75 mm vastag polikarbonát lemez előlappal rendelkezik, míg a fém hátlemezes típus 3 mm vastag plexi előlappal van felszerelve. Mindent egybevetve a fém hátlemezes típus masszívabb megoldásnak számít.

 

Reméljük minden fontos kérdésére választ adott a cikkünk. Amennyiben további kérdései lennének, keresse nyugodtan értékesítő kollégáinkat!

Megosztás:


Címkék: