Barion Pixel A matrica nyomtatása és felhasználása | Reklámeszköz.hu

A matrica nyomtatása és felhasználása

2022. január 09.

Értékelés

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A matrica nyomtatásának nagy múltja van, hiszen számos esetben bizonyul hasznosnak. Fontos azonban, hogy a termékek minőségi alapanyagból készüljenek, hiszen a termékekre elhelyezett típusok nagy igénybevételnek vannak kitéve. Éppen ezért létezik többféle kivitel, aminek köszönhetően a matricák széles körben használhatóak fel. Lássuk, hogyan zajlik a nyomtatásuk, illetve felhasználásuk!

A matrica nyomtatása

A matricák lehetnek reklámjellegűek, tájékoztatóak, de szolgálhatnak figyelemfelkeltő eszközként is. Sokféleképpen fel tudja őket használni, ami lehetővé teszi, hogy a terméke vagy szolgáltatása egyedi és feltűnő lehessen. A felhasználás szerint kaphatóak tartósan felragasztható fehér, illetve víztiszta vinyl matricák is. Utóbbiak sokkal szélesebb körben alkalmazhatóak, mert alapanyaguk átlátszó, így jól mutatnak bármilyen színű anyagon.

A webáruházunkban kapható matricák fotóminőségű nyomatok és digitális nyomtatással készülnek, amiket matt, vagy fényes kivitelben egyaránt megrendelhet. A tartós és könnyen kezelhető matricáknak köszönhetően, egyedi grafikával és információval láthatja el az eszközét. A víztiszta matrica esetében a nyomtatás extra színterheléssel történik. Mivel maga a fólia egy majdnem teljesen átlátszó alapanyag, így az ezen található színek kicsit opálos hatásúak, tehát kevésbé látszanak majd meg, mint a fehér alapanyagokon. Ennek köszönhető, hogy a grafikában található fehér területek áttetszőnek tűnnek. 

A leggyakrabban előforduló matricák

A legtöbbször standard, négyszögletes formájúra van szükség, de sok esetben készülnek egyedi formájúak is, például termékcímkék. Nálunk a leggyakrabban a fehér vinyl matricára esik az ügyfelek választása, így érdemes Önnek is először ezt megfontolnia. Az öntapadó változat  fehér színű vinyl alapanyagra készül, amit kérhet matt, de akár fényes laminálással is.

Ami a visszaszedhető változatot illeti, ezt a típust ragasztó nélkül készítjük PVC mentes öntapadó fóliára. Ennek köszönhetően a matricát nyom nélkül szedheti le az adott felületről, akár többszöri alkalommal is. Remekül alkalmazhatóak olyan helyen, ahol csak ideiglenesen szeretne információt megosztani az érdeklődőkkel. Hasznát veheti az ünnepi időszakban, esetleg egy akciós napon vagy héten egyaránt. Nagy előnye, hogy akár saját kezűleg is fel tudja tenni, nem kell hozzá dekoratőri szakértelem sem. 

Hogyan használhatóak fel a nyomtatott matricák?

A nálunk megvásárolható modelleket szobahőmérsékleten, sík felületre tudja a legtartósabban felragasztani. Ez lehet például bútorlap, de akár üveg is, így a kirakatüvegre, de még a bejáratba is tehet olyan információkat, amiket Ön fontosnak tart. Amennyiben falra, esetleg porózus felületre helyezné, megteheti, ám itt a tapadás gyengébb lesz mint az üveg esetében. Ezzel mindenképpen érdemes számolnia, mielőtt felragasztja a matricát. Legyen szó tehát a bankkártyás fizetés megjelöléséről, esetleg egy akcióra való figyelemfelhívásról, ezek a gyártmányok sok esetben lehetnek hasznosak. 

Fontos még megjegyeznünk továbbá azt, hogy a termékeket méretre vágva, a hordozóanyagon ívben, illetve tekercsben szállítjuk ki az Ön számára. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal fel tudja azokat használni.

Megosztás: